Postens satser

Sikker Kortbetaling

Software

K“PE11Litt om de forskjellige programmene Digitizer ,PE,Embird og Artistic digitizer. Alle disse programmene unntatt Artistic digitizer kjører på windows. Artistic digitizer kan også kjøres på iOs (Mac)

Alle programvarene som finnes til stingsetting kan brukes til alle broderi maskiner. De fleste maskiner kan også motta filene via kabel direkte fra programmet da de kommer opp på pc som en hardisk. Dette gjelder ikke Janome sine broderimaskiner. De kan ikke direktekobles annet enn med janomes programmer.

 

Ønsker du å gå til anskaffelse av et  broderiprogram, trenger du ikke kjøpe det mest avanserte på markedet- Du trenger heller ikke ha det det programmet som “hører “til maskinen. Dersom du  ønsker å overføre mellom pc direkte til symaskinen uten å gå veien om USB stikke og du har en Janome broderimaskin må du kjøpe det programmet som hører til maskinen. For andre merker som kan kobles opp til pc via kabel vil komme opp på pc som en harddisk og du kan lagre eller eksportere designet direkte til broderimaskinen

Janome. Digitizer junior eller Digitixer MBX

Brother PE  design

Husquerna 6D

Pfaff – Pfaff 6D

Art and Stitch

Hatch 

Embird modulbasert

Artistic digitizer (også til mac)

 

 

Gratis. Wilcome TrueSizer .

Dette er et program du kan laste ned på pc eller bruke online på Ipad, mac. android eller pc. Du kan endre størrelse på filer, convertere de til andre filformater. Dette er et av få program som leser emb format som er et “råformat ” som bevarer et design i blokker og ikke som sting. Dette gjør at du har bedre mulighet til endring av størrelse på designet. Digitizer MBXog Hatch som begge er Wilcome produkter bruker dette formatet når man stingsetter. Dette formatet må så konverteres til et format som kan leses av de forskjellige symaskinene før det kan broderes ut.

Mer om de forskjellige programmene
Digitizer v5.5 MBX er et stingsettingsprogram der du kan omsette dine egne tegninger, clipart eller grafiske design til broderifiler. Programmet er bygd opp med menyer og undermenyer som vi kjenner fra windows. Programmet kan installeres på norsk, men den innebygde bruksanvisningen er på engelsk. NB: Den versjonen som har kommet nå er kun på engelsk, men etter jul kommer den norske versjonen og det er en gratis oppfradering fre engelsk til norsk. Det er fortsatt bare knappene som er på norsk, ikke bruksanvisningen

NYTT I PROGRAMMET: forbedreret photostitch, ny versjon av corel med bl annet utvidet trace funksjon. Bedre applikasjonsverktøy og ikke minst, programmet kan lagre i SVG filer som kan brukes i kuttemaskinene som Shilouette og scancut. I bildebiblioteket kan man nå også se bildefiler og ikke bare broderifiler. Dette og enda flere muligheter har blitt laget for oss .

Det er flere muligheter for automatisk stingsetting og mange redigeringsmuligheter og mange stingtypes å velge mellom. I tillegg til egne innebygde fonter kan man legge inn egne fonter som man kjøper eller laster ned fra nett.

Du kan lage applikasjoner med noen få tastetrykk, korssting og mye mer. Dette er et stort program som krever en god del ressurser og jeg anbefaler minimum 8 Ram på maskinen og det kan være en fordel med eget grafikkort.

i tillegg til selve stingsettingsprogrammet får man med Corel som er et stort og avansert grafisk tegneprogram. Ved å brukte dette til å lage vektorfiler av logoer får man et godt utgangspunkt for automatisk stinsetting av logoer.

Photostitch kan lages i MBX, men i striper . Bildet er lånt fra

Nytt fra versjon 5,5 er en ny utgave av photostitch, Color photostitch, Bildet blir stingsatt og broderes ut med tråder på kryss og tvers som vi er vant til fra andre photostitch program. Ligner mer på frihåndsbroderi.

Programmet finnes også i en mindre utgave. Digitizer jr. Det inneholder mye mindre muligheter, ikke corel og mindre fonter

Her er det kun automatisk stingsetting og mindre redigeringsmuligheter, men det er mulig å endre på design, sette sammen design og lage enkle stingsettinger etter gode cliparts.  

Programmene installeres via usbstikke . Det er 3 lisenser i programmet. Trenger ikke nøkkel lenger. Du kan også se bilder av broderifilene dine på skrivebordet på pc uten at programmet er tatt opp. Gjelder mbx

 

 

PE er Brother software.

NYheter i PE 11.

Filterfunksjon som lar deg minske søkemulighetene blant fonter etter egne kriterier.

Nå kan du velge stoffunderlag og programmet tilpasser stinginformasjonen  som passer til det enkelte stoffet. Trådløs overføring av design til den nye Luminare maskinen.

Import av FCM filer dra scancut som kan omgjøres til broderifiler.

les mer om dette her:PE11nyheter

 

Dette finnes i flere utgaver. Det enkleste er PE2, men det inneholder mange muligheter til både automatisk og manuelle funksjoner. Programmene til Brother er litt annerledes oppbygd enn Digitizer, men når man lærer seg å bruke de er de meget gode og innholdsrike program med masse muligheter.

Den automatiske stingsetting til photostitch ,dvs lage et fotografi om til broderi er helt rå. Har man et godt behandlet fotografi og tar dette inn i programmet er det noen få tastetrykk før man har et design. Dette broderiet har 20 farger og er laget etter et bilde tatt med mobiltelefon.

PE 10 er det største av disse programmene og har mange flere muligheter enn PE 2. Bl annet flere fonter, mere stingtypes mm.

PE 10 laster du inn via en usb brikke som fungerer som nøkkel. Du kan derfor legge inn programmet på mange pcer, men kun bruke en om gangen siden nøkkelen må stå i

Photostitch fra PE. Det er samme modul photostich i PE 2 og 10.

i PE 10 kan du lage kuttefiler til Brother scancut

Både PE 2 og PE 10 kan lastes ned som test. Du kan jobbe i det, men ikke lagre og brodere ut.

PE 2: last ned her

PE10:last ned her  

Embird

Standardpakken kan utvides med flere modueller etterhvert som man ønsker. Dette er også det eneste programment meg bekjent som inneholder et lite tilleggsprogram som kalles izonizer. Dette lar deg se alle dine design på skrivebordet på pc UTEN å åpne broderiprogrammet. Digitizer versjon 5.5 har også denne egenskapen innebygd. 

Et program som er uavhengig av symaskinmerker. Dette er modulbasert og derfor det billigste alternativet på markedet. Basic er et redigeringsprogram som kan løse opp ferdige broderifiler slik at du kan fjerne deler av det og sette sammen med annet design. Du kan lage Svg filer som kan kuttes i Siluette cameo for applikasjon mm.

Basic inneholder ikke fonter. de må kjøpes eller du kan kjøpe studio som er stingsettingsprogrammet til Embird. 

Sfumato er photostitcprogrammet og er nok desidert det heftigste, men det er ikke automatisk så det krever mer jobbing før du får et ferdig resultat.

Embird er helt klart et meget godt alternativ til bruk sammen med borderimaskin og man kan kjøpe til moduler etter hvert som man ønsker. Her kan du lese mer om Wilcom sine produker som Hatch (som er nesten identisk med  Digitizer MBX ) . Du kan også laste ned en prøveversjon på 30 dager  av Hatch . Det fungerer som et fullverdig program i 30 dager. Embird hos Secrets of Embroidery lar deg laste ned en prøveversjon, men her kan du ikke lagre designene du lagrer. Det kan du kun i en betalt versjon av programmet. 

Art and Stitch er et design program for longarmquilting og maskinbroderi. Dette er også windowsbasert som de fleste andre programmer innen denne kategorien. Det er mulig å laste ned en prøveversjon av dette programmet, men du kan heller ikke her lagre designene du lager. Last ned her

Artistic Digitizer.

Dette er et fullverdig broderiprogram med mange gode funksjoner og kan brukes på Mac.

Mye av funksjonene er automatiske og gjør det enkelt å bruke. Du kan lage applikasjoner, cutwork, rhinstone og kan lage om et broderi til en tegning.

Her er de forskjellige teknikkene programmet har

Du kan lage kuttefil til feks rhinstones og  programmet lager filer og sender  til alle kuttemaskinene som finnes på markedet.

Inneholder 60 demovideoer til opplæring. Kan kjøres på Mac og dette åpner en ny æra for oss macbrukere. 

 

Her er Trevors demo av programmet

0
  0
  Handlevogn
  Handlekurven er tomTilbake til butikk
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Unavailable Coupons
   Get 25% off Romjulssalg
   2021 Get 30% off
   kristin Get 30% off Rabatt på utstyr pga reklame i bok